Varusteet: katsaus fresarikurssin jälkeen

Luistimet

Tein varmaan sen klassisen virheen, että luistimet ovat minulle liian isot. Jalkani on aika lyhyt ja leveä, kun taas käsittääkseni Riedell R3 on enemmän kapeaa mallia. Niinpä kenkä on minulle tarpeettoman pitkä vaikka jalkani mahtuu siihen sopivasti leveyssuunnassa. Erilaiset tavat pujottaa luistimen naruja ovat auttaneet vähän siihen, että jalka ei puudu tai lipsu kengässä. Kyllä näillä kuitenkin ihan luistelee enkä pihinä ihmisenä nyt ihan vielä viitsi ostaa uusia. Vähän tässä on kuitenkin operaationa kokeilla muiden luistimia niin saa parempaa kuvaa siitä, millaisia luistimia on tarjolla.

Gumballin toestopit ovat olleet kaikin puolin hyvät. En paljolti ajatellut niistä sen kummemmin mitään, kunnes luistelin ulkona ja käytin luistimen mukana tulleita toestoppeja, jotka olivat pienemmät ja tuntuivat tosi huterilta. Yksissä lainaamissani luistimissa oli kuitenkin Gumballin superball toestopit, jotka ovat vielä isommat kuin omani ja ne olivat kyllä aika kivat. Harkitsenkokeilevani sellaisia sitten seuraavaksi.

2018 EDIT// Noin vuoden näillä luisteltuani toinen pleitti napsahti poikki. Olin tiennyt, että R3:sten pleitit ovat aika heppoista tavaraa ja ne joskus hajoavat näin. En siis ollut mitenkään erityisen järkyttynyt. Oikeasti olin melkein vähän huvittunut ja hiukan harmissaan tämän aiheuttamasta vaivasta. Pleitti oli kokoa 4, eikä Jam in the box myynyt niin pientä pleittiä varaosaksi.

Huutelin kuitenkin derbykirppis Rollaattorissa ja siltä löytyi itseasiassa kaksi tyyppiä, joilla pyöri kyseinen pleitti nurkissa vastaavan tapauksen jäljiltä. Kuten sanoin, tämä on tiedetysti halvan nylonpleitin ongelma. Ostin siis itselleni uuden pleitin ja se saapui postissa niin nopeasti, että ei tarvinnut montaa treenikertaa pyydellä lainaluistimia.

Pleitin asentaminen oli tosi helppoa, koska se tietysti asettui paikoilleen ihan samalla tavalla kuin vanhakin. Kunhan järjestelmällisesti purki vanhan pois ja laittoi uuden paikoilleen tavallaan samassa järejstyksessä, niin kaikki meni hyvin. Vanhasta pleitistä jäi tietysti ”varaosiksi” vielä trukit, cushionit, suuveja ja muttereita sekä toestopin kiinnityskohta. Toestopin kiinnityskohdan kierteiden murtuminen on toinen aika tiedetty ongelma, joten se on ihan hyvä varaosa olla.

Rullat

Rullien valinta on tosi paljon kiinni lattiasta ja omista mieltymyksistä. Moni fresarikaveri sanoi, että heti, kun osti paremmat rullat ja vaihtoi pois luistimen mukana tulleista liukkaista, luistelu tuntui paremmalta. Uudet rullat kannattaa hankkia, jos luistimen mukana ei tule valmiiksi hyviä rullia. Seuran vanhemmat luistelijat osaavat kyllä neuvoa valinnassa ja usein auliisti lainaavat omia vanhoja rulliaan kokeiltavaksi. Mutta Radarin Halot pelittävät itselläni kai ihan hyvin ainakin? Eipä ole paljon kokemusta muista.

TSG basic set

Ranne- ja kyynärsuojat ovat ihan hyvät perus suojat. Ne joutuvat joka tapauksessa vähäisemmälle kulutukselle kuin polvisuojat. Minulle rannesuojat eivät ole mikään mukavuuden multihuipentuma, mutta ne ovat ihan toimivat kuitenkin. Kyynärsuojat eivät ole ihan niin napakat ja laadukkaat kuin ne, mitä kokeilin open skatessa aikanaan, mutta kyllä niilläkin ihan porhaltaa vielä.

Polvisuojat sen sijaan… Ne ovat palvelleet fresarikurssin ajan ihan jees, mutta nykyään polviini tulee aina treeneissä mustelmia. Tämä johtuu siitä, että muoviosassa on pehmustetta vain keskellä ja kankaan sisällä oleva pehmuste loppuu vähän ennen tarrakiinnitystä. Minun jalassani ainakin muovin kova reuna asettuu kivasti kohdilleen tämän pehmusteettoman raon kanssa ja kolhii polviani kaatumisissa. Hiljattain teippasin ilmastointiteipillä polvisuojan muovin ja muun suojan väliin iskältä saatua solumuovia. Se on tosi hyvää pehmusteeksi. Kerros on ehkä vähän paksu, mutta enää en ole saanut mustelmia. Seuraavaksi hankintalistalla on kyllä joka tapauksessa uudet polvisuojat. Aika monella seurassamme on TSG roller derby 2.0 polvisuojat ja ostin sellaiset juuri, kun kävin katsomassa Kallio FINvitational-turnausta. Polvisuojista ja turnauksesta lisää sitten myöhemmin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑