Apua, en ole enää fresari?

Minarit on nyt tavallaan läpäisty. Mutta mitä nyt tapahtuu? Ensinnäkin viimeistään nyt on aika liittyä oman seuran jäseneksi, jollei jo aikaisemmin ole liittynyt. Meillä tämä tarkoittaa jäsenmaksun maksamista, jonka seurauksena pääsee seuran facebook-ryhmään ja -chattiin ja foorumille. Siellä kulkee info kaikenlaisista treenaamiseen liittyvistä asioista, tapahtumista derby-skenessä ja varainkeruusta sekä kaikesta mitä haluat mahdollisesti kysyä. Ja chatin puolella rennommista kyselyitä ja huikkailuista. (Esim. se kerta, kun jostain sai nyhtökauraa halvalla. Ja tyypit, jotka muuttivat, huikkailivat tarvitsevansa juttuja/haluansa eroon tavaroistaan.) Totta puhuen jäseneksi olisi ollut ihan hyvä idea liittyä jo heti aluksi, koska on mukavaa olla porukassa ja pysyä ajan tasalla paremmin.

Treeniaikatauluja säädettiin vähän, sillä fresarikurssin time slot on nyt käytössä kaikille ja vastaavasti me uudet luistelijat saamme nyt osallistua all league treeneihin ja jos sääntökoe on läpi, niin scrimmeihin myös. (Ne tyypit, jotka eivät tulleet minareihin, saavat höntsätä ja yrittää minareita vielä myöhemmin tai potentiaalisesti tulla syksyllä sitten uudelle fresarikurssille.)

All league treeneihin meneminen jännitti. Aikaisemmin on kuitenkin pätenyt se, että fresareita kohdellaan nätisti, ettei mitään satu. Mutta nyt ei olla enää fresareita ja on aika alkaa oppia pelaamaan ja ottamaan kovempaa kontaktia. Tavallaan tämä on melkein pelottavampaa kuin derbyn aloittaminen oli. Lohtua tuo se, että ei ole ainoa uusi tyyppi, niin on treeneissä vertaistukea, ja se, että tietää loogisesti vanhat luistelijat mukaviksi ja fiksuiksi tyypeiksi.

Treenit muuttuivat ehkä hiukan raskaammiksi, kun juttuja alettiin tehdä kovemmalla tahdilla. Usein meitä laitettiin vanhojen tyyppien pareiksi, jolloin sai koko ajan vinkkejä harjoitellessaan. Se on aluksi vähän alemmuuskompleksia herättävää, mutta toisaalta opettavaisempaa. Ja vanhemmat tyypit heittävät läpyjä, kannustuksia ja kehuja tosi paljon. Päästiin myös tekemään paljon blokkausharjoituksia. Yksissä treeneissä jalkateräni olivat ihan uskomattoman kipeät. Selvästi tarvitsisin paremmin istuvat luistimet. Ja uudet polvisuojat.

Toisaalta treenaaminen oli myös tosi siistiä. Päästiin tekemään pelillisempiä juttuja kuin ennen. Jammerit yrittivät läpi ihan oikeasti ja seinät muodostettiin yhdessä kokeneempien tyyppien kanssa, jotka parhaansa mukaan yrittivät auttaa ja opettaa. Kaikki tapahtui nopeasti ja itse kaatuilin paljon, mutta tekemisen meininki oli kova ja harjoituksen jälkeen jäi aina innostus. Olen vähän sitä tyyppiä, että arkailen olla ensimmäinen, vapaaehtoinen tai huomion keskipisteenä. Mutta jos jonkun jutun kokeileminen kiinnostaa minua, tarvitsee vain hiukan rohkaista ja olen siellä kokeilemassa. Kokeilinkin kerran jammerina oloa, kun joku vähän patisti ja se oli oikeastaan aika hauskaa.

Eka scrimmikin olisi ollut. Minulla ei kuitenkaan ollut vielä sääntökoe läpi, eikä scrimmipaitoja tai pelinumeroa tai nimeä. Oikeasti kaikki nämä ongelmat olisivat olleet ratkottavissa, mutta minua lähinnä pelotti mennä, vaikka tiesin että moni muu uusi tyyppi oli menossa. Tiedän, ettei siinä ole mitään paljon normitreenejä kamalampaa. Kaikki ovat ystävällisiä ja tarkoitus on lähinnä nyt saada meidät uudet tyypit kokeilemaan ja innostumaan ihan siitä pelaamisesta. (Kuinka monessa harrastuksessa edes on niin, että pääsee oikeasti kokeilemaan itse peliä vasta 4 kuukautta aloittamisen jälkeen?) Ja jälkikäteen oikeastaan harmittaa vähän, etten uskaltanut, koska minulla olisi voinut olla tosi hauskaa ja iski sellainen ulosjäämisen pelko. Mutta ensikerralla sitten, kun olen saanut aikaan jonkin päätöksen edes pelinumerostani.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑