Eka postaus eli kuka minä olen ja miksi roller derby?

English

Minä? Olen -91 syntynyt muunsukupuolinen tyyppi. Opiskelen Turun yliopistossa ja yritän parhaillaan kirjoittaa gradua. Harrastan kaikenlaista nörtihköä puuhaa, kuten cosplay ja uusi tuttavuuteni, larppaaminen. Ja tykkään tietysti lukea kirjoja ja katsoa tv-sarjoja, piirrettyjä ja leffoja. (Mutten koskaan saa aikaiseksi…)

about-cosplay

Urheilu? Ensimmäinen oikea urheiluharrastukseni oli ju-jutsu. Aloitin sen teininä ja harrastin 7 vuotta. Ehdin suorittaa vihreän vyön ennen kuin lopetin. Harrastus hiipui silloin lähinnä, koska lähimmät ystäväni lopettivat ainakin treeneissä käymisen ja jotenkin en saanut ju-jutsusta oikein mitään erityistä itselleni enää.

Sen jälkeen en ole kunnolla harrastanut enää mitään. Kävin kokeilemassa alkeiskurssin verran kendoa. Se oli ihan hauskaa, mutta jotenkin ei tarpeeksi monipuolista ja ketterää ju-jutsun jälkeen. Lisäksi kisoihin tähtääminen ei oikein houkuttanut. Viime vuonna käytin yliopiston liikuntamaksua kuntonyrkkeilyssä käymiseen. Sekin oli ihan ok, ja ju-jutsun ansiosta osasin jo lyödä ihan kiitettävästi. Mutta jotenkin sellainen urheilu vain urheilun vuoksikaan ei iskenyt.

kuntonyrkkeily

Roller derby? Törmäsin roller derbyn olemassaoloon ravintolapäivänä, kun paikallisella seuralla oli koju. Ekan matsin kävin katsomassa Turku Priden yhteydessä. Seurustelukumppanini ehdotti sinne menemistä ja lajia googlailtuani se kuulosti oikein hyvältä.

Itseeni vetosi monikin juttu lajissa. Ihan ensiksikin suvaitsevaisuus, etenkin sukupuolen suhteen. Kaikki edeltävät urheilukokemukseni ovat olleet tietyssä määrin kovin sukupuolittavia. Tutustuin omaan identiteettiini joskus vähän ennen kuin lopetin ju-jutsun ja sen jälkeen olen aina kiinnittänyt huomiota siihen, että kyllä sitä aina kovin tytötellään. Se on tosi kiusallista, kun ei aina innosta tulla kaapista ulos siinä n. 20 ihmisen edessä, joista enemmistö on suurella todennäköisyydellä cis-sukupuolisia ja heteroita.

Toiseksi, kontakti ja vauhti. Tykkäsin ju-jutsussa aina kontaktista, vauhdista, monipuolisuudesta ja tekniikan hiomisesta. Olen tottunut ottamaan vähän osumaa, joten se ei ihmeemmin huoleta tai pelota. Lisäksi useammat ystäväni olivat sitä mieltä, että laji sopisi minulle ja että minun kannattaisi todellakin kokeilla ainakin

Jummi jami? Olen pitänyt cosplaysta blogia monta vuotta, vaikkakin lähiaikoina sen pitäminen on hidastunut, kun harrastus ei ole enää niin uusi ja jännittävä. Joten mietin, että voisi olla hauskaa ylläpitää blogia derbyharrastuksen aloittamisesta.

Ensinnäkin tämä blogi voisi myöhemmin hyödyttää jotakuta, joka haluaa aloittaa roller derbyn tai vain tietää millaisesta harrastuksesta on kyse ja mitä odottaa. Ajatuksena on kertoilla vähän omia odotuksia ja fiiliksiä ja sitten myöhemmin ensimmäisiä kokemuksia ja vertailuja odotuksiin.

Toiseksi pidän tätä ihan itsellenikin. Täällä säilyy hyvin järjestyksessä kaikenlainen treenaamiseen liittyvä historia ja omat sen hetkiset ajatukset. Joskus on vaikeaa muistaa miltä tuntui silloin, kun oli vielä ihan aloittelija, ja silloin tällainen resurssi voi olla hyödyllinen.

Eli, tervetuloa lukemaan yksittäisen roller derby -noobin jorinoita. (Ja shout out Einolle, jonka idean pöllin blogin nimeksi.)

Mainokset

One thought on “Eka postaus eli kuka minä olen ja miksi roller derby?

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: